Tiedote mahdollisesta altistumisesta koronavirustartunnalle

Mintun Mukulakirkkoon 10.10. osallistuneella henkilöllä on todettu COVID-19- eli koronavirustartunta, minkä seurauksena Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksiköstä oltiin meihin yhteydessä ja pyydettiin välittämään seuraava viesti:

Voit jatkaa elämääsi normaalisti ja jatkaa esim. töissä, harrastuksissa, koulussa ja/tai päiväkodissa käymistä. Jos sinulle tulee koronavirukseen sopivia oireita, jää kotiin ja hakeudu tarvittaessa koronavirustestiin. Arvion näytteenoton tarpeesta ja testiajanvarauksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa koronabotti.hus.fi. Testiajan voi myös varata Vantaan terveysasemien koronapuhelimesta ma-pe klo 8–18 ja la-su klo 9–18, p. 09 839 50070. Tulosta odottaessasi pysy kotona.Epidemian hidastamiseksi on tärkeää noudattaa yleisiä ohjeita hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, lähikontaktien vähentämisestä ja maskin käytöstä, sekä ottaa koronavirusrokote.Tällä hetkellä 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien on mahdollista saada koronavirustartuntoja vähentävä ja vakavalta koronavirustaudilta hyvin suojaava koronavirusrokotussarja. Rokotusajanvarauksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi tai oman kotikunnan puhelinajanvarauksesta. Vantaalaiset voivat varata rokotusajan takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 09 5844 3030 (ma-pe klo 8–16). Lisätietoa koronavirusrokotuksista: vantaa.fi/koronarokotukset

******

Mikäli olit Minttukirkolla 10.10. ja mielessäsi on em. ohjeistusta koskevia kysymyksiä, voit olla yhteydessä pastoriimme Mira Kariluotoon (mira.kariluoto@minttu.net)